Kā atšķiras pagarinātā garantija no pirkuma apdrošināšanas? Kura no tām būs piemērotāka Tev? Lai izvērtētu ieguvumus, esam sagatavojuši pārskatāmu tabulu un piemērus katram no veidiem.

Pirkuma apdrošināšana - piemērs

Dace savu jauno Apple portatīvo datoru iegādājās kopā ar pirkuma apdrošināšanu uz trim gadiem. Tas viņai izmaksāja papildus 180 eiro. Dace darba dēļ bieži dodas ārpus Latvijas, apvienojot darbu un atpūtu. Viens no braucieniem bija tik produktīvs un piesātināts, ka dienas beigās Dace ar atvieglojuma sajūtu aizvēra datoru. Taču starp datora ekrānu un klaviatūru bija palikusi pildspalva, un datora ekrāns nu ir smalki saplaisājis. Ekrāna nomaiņa Daces datoram izmaksā ap 700 eiro, taču, pateicoties pirkuma apdrošināšanai, viņas izmaksas ir vien 60 eiro. Un dators atkal ir kārtībā!

Pagarinātā garantija - piemērs

Uzņēmums savam jaunajam birojam iegādājās jaudīgu rūteri, kuram ražotājs nodrošina deviņu mēnešu garantiju. Uzņēmuma vadība nolēma drošības dēļ visai tehnikai iegādes brīdī pirkt arī pagarināto garantiju uz trim gadiem. Šim rūterim garantija izmaksāja vien 15 eiro. Aptuveni gadu pēc rūtera iegādes tas pārstāja darboties. Servisa atzinums — ražotāja defekts. Pagarinātā garantija ļāva uzņēmumam defektīvās preces vietā iegūt pilnīgi jaunu rūteri 300 eiro vērtībā, un darbs birojā varēja turpināties bez pārtraukumiem.

  Pirkuma apdrošināšana Pagarinātā garantija
Kad jāiegādājas? 14 dienu laikā no pirkuma brīža Jebkurā brīdī līdz ražotāja garantijas beigām
Jebkurai precei un ražotājam (Apple, Dell, Lenovo, Samsung u.c.)
Termiņš Līdz 3 gadiem Līdz 3 gadiem
Apdrošināšanas teritorija Visa pasaule Visa pasaule
Ierīces pazaudēšana Pasargā Nepasargā
Zādzība Pasargā Nepasargā
Laupīšana Pasargā Nepasargā
Ražošanas defekti Nepasargā Pasargā
Pašrisks 60 € 0 €