Vai Jūs esat gatavi jaunajiem digitālās drošības izaicinājumiem?

Viens no būtiskākajiem jautājumiem, par kuru diskutējām nesen aizvadītajā Capital pasākumā, bija Eiropas Savienības NIS2 direktīva. Tās galvenais mērķis ir nodrošināt vienmērīgi augstu kiberdrošības līmeni visā Eiropas Savienībā, un tā skars visdažādākās nozares.

“Atbilstība jaunajām prasībām no daudziem uzņēmumiem prasīs papildu ieguldījumus un darbu. Šī direktīva paģēr no uzņēmumiem atbildīgāku attieksmi un rīcību kiberdrošības jautājumos, padarot tos par obligātiem, nevis "nice to have", kā tas varēja būt agrāk,” pārliecināts ir Aigars Bērziņš, Capital pārstāvis. 
 
Pasākumā apskatījām arī šādas tēmas: 

  • Andrej Michailov no AVAD Baltic uzsvēra, cik svarīgi sākt domāt par Apple Business Manager jau no pirmās ierīces, kas tiek iegādāta uzņēmumā. Tas ir bezmaksas rīks, kas ļauj dažāda izmēra uzņēmumiem viegli iestatīt un pārvaldīt visu darbinieku ierīces attālināti.
  • Normunds Upenieks no Baltijas Datoru Akadēmija (BDA) sniedza ieskatu par hashtag#Intune ierīču pārvaldības rīku. Šis rīks sniedz iespēju efektīvi administrēt visu darbinieku ierīces un nodrošināt datu drošību, neatkarīgi no ierīču veida vai operētājsistēmas.
  • Agita Kuļikovska no FIDEA SIA sniedza ieskatu par Eiropas Savienības finansējumu uzņēmumu digitalizācijai, iezīmējot to kā dabisku uzņēmuma attīstības procesu. Ar FIDEA palīdzību uzņēmumi var viegli un bez problēmām piekļūt Eiropas naudas resursiem, kas ir pieejami digitālās transformācijas projektiem.
  • Ģirts Pāpe no Capital biznesa klientu nodaļas izskaidroja, kā ar pareizu pieeju un plānošanu uzņēmumi var iegādāties nepieciešamās tehnoloģijas, neietekmējot operatīvās izmaksas vai uzņēmuma naudas plūsmu.


Kura no tēmām Tavam uzņēmumam ir aktuāla?